Rychlý internet kdekoliv na vašich cestách? Starlink Mini je vám k službám

Po rychlé Wi-Fi v oblacích představuje Starlink další novinku. Starlink Mini – přenosný satelit, který můžete vzít na cesty kamkoliv, na moře i do oblak.

 

 

Společnost SpaceX Elona Muska rozšířila nabídku satelitního internetu Starlink o přenosnou variantu s názvem Starlink Mini.

Novinka je určena pro chataře, mořeplavce, letce, výletníky a všechny, kteří chtějí mít přístup k internetu i v oblastech bez signálu.

Starlink Mini je kompaktní satelit s integrovaným Wi-Fi routerem, který se vejde do batohu. Má rozměry 30 x 26 x 4 cm a váží 1,1 kg. Je odolný proti prachu, dešti i krátkodobému ponoření do vody.

 

 

Satelit se připojuje k síti Starlink a umožňuje stahovat data rychlostí přes 100 Mb/s. A pro napájení je nutný externí zdroj energie, například powerbanka.

Starlink Mini je zatím dostupný pouze v Severní a Jižní Americe, zatímco v Evropě se s ním v nejbližší době nepočítá. V USA stojí 599 USD (cca 14 000 Kč) a měsíční poplatek za službu Mini Roam je 30 USD (cca 700 Kč).  

I když se Starlink Mini zaměřuje na cestovatele, jeho kompaktní rozměry a odolnost z něj dělají atraktivní volbu i pro ty, kteří chtějí mít stabilní a rychlé internetové připojení v oblastech s horším pokrytím.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Starlink.com