První český platební prsten je na světě, představil ho Niceboy

Český výrobce elektroniky Niceboy v červnu uvede na trh inovativní platební prsten One. Ten je vyrobený ve spolupráci s mBank a Mastercardem a umožňuje bezkontaktní platby a komunikaci s bankomaty.

 

 

Lidé si možnost platby skrze Apple či Google Pay a podobné vymoženosti velmi oblíbili. Toho využil Niceboy, český výrobce elektroniky, a nově nabízí ne tolik rozšířenou platební metodu – prsten.

Ačkoliv prsteny na trhu už nejsou žádnou ultra novinkou, Niceboy se rozhodl jít na rozdíl od doposud asi nejznámějšího Oura prstenu, cestou jen jedné funkce. Prsten proto funguje jen jako platební karta, což naopak u Oury nenajdete.

 

 

Jak prsten platí?

Konkrétně prsten využijete pro bezkontaktní platby či pro komunikaci u bankomatů, které nevyžadují vložení fyzické karty. Funguje na vzdálenost dvou centimetrů a jako při platbě kartou není při částce pod pět set korun nutné zadávat PIN. Prsten také není třeba nabíjet a má být odolný proti vodě, stejně jako i dalším živlům. Měl by tak přežít pád na zem a pobyt na plovárně či v aquaparku. 

Prsten bude v období od 10. června do konce září dostupný pouze pro klienty mBank s kartou Mastercard v barvách lesklá bílá, lesklá černá a černá broušená. Cena pro klienty mBank je 1 249 Kč, přičemž maloobchodní cena je 1 990 Kč. Navíc banka vylosuje tisíc stávajících klientů, kteří prsten získají za 1 Kč. Symbolickou jednu korunu za něj zaplatí také první tisícovka nových zákazníků.

Pro 1 000 nových klientů budou prsteny za 1 Kč, nebudou se účastnit losování. Ředitelka Mastercardu pro ČR a Slovensko, Jana Lvová, uvedla, že z dat vyplývá, že platební prsten vzbuzuje zájem a každý čtvrtý by ho rád vyzkoušel.

Odebírat či deaktivovat karty v prstenu lze přes novou mobilní aplikaci Niceboy Pay, kterou firma taktéž představila. Ta by ale neměla sloužit jen prstenům, ředitel Niceboy, Michal Čarný, prozradil, že další produkty budou následovat.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: mBank