Překvapení pro šéfa Applu Tima Cooka: Nike pro něj exkluzivně vytvořil air maxy na iPadu

Na prezentaci nových iPadů se šéf Applu Tim Cook objevil v unikátních teniskách Air Max od Nike, které byly navrženy na iPadu s použitím Apple Pencil.

 

 

Šéf Applu Tim Cook se na prezentaci nových iPadů ukázal v něčem, co doposud nikdo jiný neměl. Na pódium napochodoval v teniskách Air Max 1 '86s od Nike s unikátním designem, který vznikl na iPadu s tužkou Apple Pencil.

Cook už v minulosti vzbudil pozornost výběrem své obuvi, ať už to byly "kriminální" tenisky, nebo běžecké boty k obleku. Nyní ale předvedl něco výjimečného, exkluzivní model Air Max 1 '86s, na jehož návrhu se podíleli designéři Nike ve spolupráci s Applem.

 

Design na iPadu a duhová aura

Designéři Nike využili k tvorbě designu tenisek nový iPad a tužku Apple Pencil. Vznikla tak duhová textura okolo boční fajfky, která kontrastuje se zářivě bílou barvou tenisek. Na jazyku se pak nachází nápis "Made on iPad" a síťovina boty je decentně protkána barvami duhy.

Tento model Air Max 1 '86s je, podle dostupných informací, navíc vyrobený z udržitelných materiálů a dle magazínu Hypebeast vznikl exkluzivně pro Tima Cooka. Do běžné produkce se tak zřejmě nikdy nedostane.

 

 

Cook a jeho boty

Cook si tak rozšířil svou sbírku tenisek Nike o další unikátní kousek. Není to poprvé, co se objevil v obuvi od Nike, ať už to byly "kriminální" Air Force 1, nebo běžecké Epic Reacts. Spolupráce Apple a Nike trvá od roku 2006 a zahrnuje i speciální edice Apple Watch.

Design tenisek Air Max 1 '86s, vytvořený na iPadu je unikátním počinem, který symbolizuje propojení technologií a módy. Ačkoliv se tento model do běžných obchodů nedostane, pro fanoušky Apple a Nike je to bezpochyby zajímavý počin. A poukazuje na to, že i ve světě technologických gigantů se najde prostor pro kreativitu a exkluzivní módu.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook