Ohebný iPhone má disponovat 8palcovou obrazovkou, k mání bude i iPad

Apple odhalil novinky týkající se ohebného zařízení. iPhone i iPad už mají své rozměry i datum uvedení.

 

 

Apple se v posledních letech snaží dohánět konkurenci v inovacích. Loni otevřel brány rozšířené reality a letos představil vlastní řešení umělé inteligence. Zdá se, že dalším krokem bude ohebný iPhone. Podle analytiků a informátorů by se ho fanoušci mohli dočkat už v roce 2026.

Ačkoliv se ani analytici neshodnou, kdy ohebný displej skutečně přijde, v jednom mají jasno. Apple nejdříve začne ohýbat větší displeje.

 

 

Už příští rok?

S čerstvými zprávami nyní přichází informátor a dle jeho sdělení, má být první vlaštovkou ohebný iPad s 20,3palcovým displejem, který by měl sloužit jako hybridní zařízení mezi iPadem a MacBookem. Jeho uvedení se údajně očekává už v roce 2025, dle dalších zdrojů to ale také může být až v roce 2026 nebo 2027.

Ohebný iPhone má disponovat 7,9palcovou obrazovkou, která se na rozdíl od konkurence nebude ohýbat dovnitř, ale přes vnější hranu. Toto řešení má sice tu výhodu, že není nutný sekundární displej, ale na druhou stranu dělá z telefonu mnohem křehčí zařízení.

Mnoho expertů vyjadřuje obavy o odolnost ohebného iPhonu. Současné ohebné displeje se snadno poškodí i obyčejným poškrábáním, a tady se vybízí další spekulace o tom, zda nemá Apple v rukávu výrazně odolnější displej.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Apple