Apple chystá velké novinky, právě probíhá WWDC 2024

Apple vývojářská konference WWDC 2024 letos potrvá od 10. do 14. června a hlavním bodem programu bude opět keynote hned první den.

 

 

Během keynote Tim Cook a jeho tým představí nejnovější produkty a služby Applu, včetně iOS 18, o kterém se spekuluje už delší dobu. Očekává se, že nový operační systém přinese řadu inovativních funkcí a vylepšení, a to jak pro iPhone, tak i pro iPad. Kromě iOS 18 se můžete těšit i na novinky v systémech iPadOS, macOS, watchOS, tvOS a visionOS.

 

 

Jedním z hlavních témat WWDC 2024 by se měla stát umělá inteligence. Alespoň takový je předpoklad. Šéf marketingu, Greg Joswiak, to totiž naznačil svým příspěvkem na sociální síti X, kde uvedl, že letošní WWDC bude „Absolutely Incredible“.

Počáteční velká písmena tohoto hesla naznačují zkratku AI. Apple se na tuto oblast v posledních letech stále více zaměřuje, a tak se očekává, že na konferenci konečně odhalí svou strategii i v tomto odvětví.

Kromě keynote a dalších prezentací nabídne WWDC 2024 i řadu dalších aktivit pro vývojáře, včetně workshopů, diskusních skupin a možností setkat se s designéry a inženýry z Apple.

Pokud chcete být u dění WWDC 2024 co nejblíže, stáhněte si z App Store aplikaci Apple Developer. V ní naleznete nejen informace o konferenci, ale i spoustu dalších zajímavých materiálů, včetně videí a nálepek inspirovaných WWDC.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Apple