5 nejlepších gadgetů pro letošní léto

V dnešní době existuje už celá řada tech pomocníků, které není k zahození mít v létě po ruce. Předejděte dehydrataci s chytrou lahví, jezděte na svítícím paddleboardu a sáhněte po smart slunečních brýlích.

 

 

Léto je doslova za rohem, a tak by se mohlo hodit pár chytrých technologických vychytávek. Ať už v boji proti nesnesitelně vysokým teplotám nebo hmyzu při kempování. Znáte tyto gadgety?

 

Chytrá lahev na pití

Pokud se letos chcete vyhnout dehydrataci a s ní spojeným potížím, jako zamlžené mysli, nižší hladině energie a dalším symptomům, zvažte pořízení chytré lahve na vodu.

Na trhu jich je na výběr nespočet, v různé cenové kategorii, ale i s dalšími funkcemi a v řadě designů. Například chytrá láhev Equa Smart, která má vlastní mobilní aplikaci. 

Aplikace a láhev jsou propojeny přes Bluetooth, vy tak sledujete celkový denní příjem vody s ohledem na vaše osobní parametry. Tato láhev vás ohlídá, v případě potřeby se rozbliká, čímž vám připomene dodržení pitného režimu. Aplikace EQUA Smart je dostupná pro iOS nebo Android zařízení.

 

 

Smart sluneční brýle

Dokonalý letní look beze všeho završují pečlivě zvolené sluneční brýle. Samozřejmě nejsou pouze na ozdobu, ale slouží především jako ochrana vůči intenzivnímu slunečnímu záření. A proč i zde nesáhnout po technologicky nabité variantě?

Ačkoliv je společnost Snap Inc. pravděpodobně známá hlavně pro svou populární aplikaci Snapchat, nabízí také AR brýle Spectacles. Brýle, které oživují rozšířenou realitu, v první řadě chrání před ultrafialovým zářením A i B.

Navíc má i dva 3D vlnovodové displeje, zorné pole o úhlopříčce 26,3 stupně. Displej se dynamicky přizpůsobuje a svítí jasem až 2000 nitů, takže je můžete používat uvnitř i venku. Brýle váží 134 g, nabídnou touchpad, 2 RGB kamer a 4 mikrofony. Spectacles jsou plně integrovány s Lens Studiem. Umožňují tak tvůrcům vytvářet obsah a pracovat s ním v reálném čase, a využívat celý ekosystém AR společnosti Snap.

 

 

Vodní turbína a svítící paddleboard

Další letní super vychytávka nese název Bluedrive X a přichází s ní firma Aqua Marina. Je to vodní turbína, se kterou zažijete ten pravá adrenalin. Díky ní totiž přidáte elektrickou sílu a rychlost nejen kajaku, svému paddleboardu, ale poslouží i vám jako podvodní skútr.

Jr to designově líbivý gadget, který svými funkcemi převyšuje doposud dostupné turbíny. Existuje ve dvou variantách lišících se svou hmotností a pak dobou provozu. Cena se pohybuje od 798 eur, tedy 20 tisíc korun.

V nabídce najdete také svítící paddleboard. Pakliže rádi brázdíte vodu i při setmění, nebo dokonce potmě, je tu pro vás dokonalá vychtávka, jak si jízdu užít a být bezpečně vidět.

 

 

Kempingový vařič

Vychutnejte si lahodný pokrm v přírodě s oslňujícím výhledem díky ultimátnímu kempingovému vařiči CampStove od BioLite.

Toto chytré zařízení využívá revoluční termoelektrickou technologii, díky které se obejdete bez plynových kartuší a dalšího paliva. Stačí jen zapálit oheň a vařič už přemění vzniklé teplo na využitelnou elektřinu.

Nejen, že si tak po náročném dni a pochodu přírodou, snadno připravíte výbornou večeři, ale také si během vaření můžete dobít telefon, napájet světlo a další zařízení.

 


Přenosný větrák

Co byste řekli na miniaturní přenosný větráček? Tuto malou vychytávku, kterou právě díky své kompaktnosti, převezete kamkoliv, připojíte jednoduše k powerbance, notebooku, nebo telefonu a pocítíte okamžité osvěžení.

Existuje jich na trhu celá řada a dobrou zprávou je, že se pohybují i ve velmi dostupných cenových hladinách.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook firem