Revoluční chytrý prsten a hodinky, předčí Samung konkurenční Apple?

Samsung představil řadu produktových novinek. Největší pozornost upoutal očekávaný chytrý prsten Galaxy Ring, první produkt této kategorie od korejského giganta.

 

 

První zmínka o chytrém prstenu padla naposledy před dvěma lety. A teď už je tu finální produkt, který je ideální variantou pro ty, kteří rádi sledují data o svém zdraví, ale nechtějí neustále nosit chytré hodinky nebo náramek. 

 

Galaxy Ring

Galaxy Ring slibuje nenápadné a pohodlné sledování fyzické aktivity a zdraví. Díky titanovému tělu a vodotěsnosti do hloubky 100 metrů je ideální pro celodenní nošení a neustálý monitoring. Vestavěné senzory sledují srdeční tep, teplotu, spánek, tělesnou aktivitu i menstruační cyklus.

Zařízení analyzuje nasbíraná data prostřednictvím umělé inteligence a nabízí komplexní Energy Score. Tedy hodnotu, která poukazuje na kvalitu spánku, tepu, cvičení a obdobně vyhodnotí i aktuální zdravotní stav. Tipy pro zlepšení kondice poté nabídne funkce Wellness Tips.

 

 

Galaxy Watch Ultra

Další nový produkt, který ale silně připomíná hlavního konkurenta, jsou chytré hodinky Galaxy Watch Ultra. A skutečně jsou přímou odpovědí Samsungu na Apple Watch Ultra.

Nabízí robustní titanové tělo, safírové sklíčko, displej s jasem až 3000 nitů a výdrž baterie až 100 hodin v úsporném módu. Novinkou je také "akční" tlačítko pro rychlé spuštění přednastavené funkce. Pokud jste Android uživatelem a pokukovali jste po Apple Watch, už nemusíte.

Samsung přichází i s novou verzí základních hodinek Galaxy Watch 7, které disponují novým čipem, lepšími senzory a AI funkcemi.

 

 

Dostupnost a ceny

Všechny produkty jsou pro předobjednávku dostupné už nyní a s prodejem se počítá od 24. července. Galaxy Ring prozatím ale nebude v Česku ani na Slovensku k dispozici. Zájemci si ho budou moci pořídit jedině v zahraničí, a to za 449 eur.

Cena hodinek Ultra se vyšplhala na 17 499 Kč. A základní model Galaxy Watch 7 pak začíná na 7 999 Kč

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Samsung