Na Netflixu se zrodily nečekané megahity, útok žraloka a krimi z Polska

Netflix se v uplynulých týdnech potýkal s vlažným přijetím některých velkofilmů s hvězdným obsazením. A ukázalo se, že diváky stačí oslovit i skromnějšími snímky, ale s chytlavým námětem a kvalitním zpracováním.

 

 

Netflix raději sází na velké budgety a známé tváře namísto toho, aby své publikum zkrátka lépe bavil. Není divu, že letos služba uvedla několik snímků, i když s tvářemi jako Jennifer Lopez nebo Kevin Hart, ale bez významného úspěchu.

Mezi největší hity letošního roku na Netflixu se tak nečekaně zařadily dva filmy, které se obešly bez hollywoodských hvězd a astronomických rozpočtů. Jde o francouzský akční film Žraloci v Paříži a polskou krimi Barvy zla: Červená.

 

Žraloci v Paříži

Žraloci v Paříži se stali dosavadním největším hitem Netflixu v tomto roce, co se týče startovních víkendů. Film o žralokovi, který se objeví v centru francouzské metropole, zaznamenal 40,9 milionů zhlédnutí, čímž překonal i rekord v rámci cizojazyčných filmů na platformě. Pro srovnání, film Sněžné bratrstvo si v prvním týdnu na Netflixu připsal pouze 22,9 milionu.

Úspěch Žraloků v Paříži je pro francouzské tvůrce velkým překvapením a už teď se spekuluje o pokračování.

 

 

Barvy zla: Červená

Druhým nepředpokládaným hitem Netflixu se stala polská krimi Barvy zla: Červená. Tento film, který byl uveden minulý týden, si připsal necelých 20 milionů zhlédnutí a zařadil se tak mezi nejúspěšnější filmy roku.

Naopak se na Netflixu nedaří snímku Godzilla Minus One, který byl uveden bez předchozího oznámení. Film o godzille, která se objeví v Japonsku, si v prvním týdnu připsal jen 6,1 milionu zhlédnutí.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Netflix