Letní speciál! 20 TOP aplikací na dovolenou a cestování

Představíme vám chytré aplikace, které vám ušetří čas, peníze a zpříjemní dovolenou. O některých jste zaručeně ještě neslyšeli!

 

 

Moderní technologie dokáží cestování usnadnit a zpříjemnit na každém kroku. S těmito chytrými aplikacemi si dovolenou užijete naplno!

 

Plánujte s odborníky

GetYourGuide

GetYourGuide nabízí širokou škálu prohlídek, aktivit a výletů po celém světě. Ať už vás zajímá historie, kultura, gastronomie, dobrodružnější výpravy nebo něco jiného, má vždy co nabídnout.

Aktivity si jednoduše zarezervujete a pak už jen obdržíte mobilní vstupenky, pravděpodobně i s flexibilním stornem.

 

Withlocals

Aplikace Withlocals je už specifičtější. Jedná se totiž o online platformu, která vás jako cestovatele propojí s lokálními průvodci ve velkých městech po celém světě.

Uživatelé si tak mohou rezervovat soukromé výlety, procházky městem, gastronomické zážitky a další aktivity s cílem poznat kulturu a životní styl z pohledu místních.

 

 

Hlavně na nic nezapomenout

PackPoint

Balení je hned po vybalování ta nejméně oblíbená část dovolené. V tu chvíli ale přichází na řadu aplikace PackPoint. Tam stačí pouze zadat, kam se chystáte, na jak dlouho a co máte na místě v plánu.

A na základě těchto informací vám vygeneruje seznam věcí, které byste si neměli zapomenout sbalit. Položky pak navíc můžete sdílet i s přáteli, aby i oni byli vybaveni vším potřebným.

 

Z bodu A do bodu B jednoduše

Rome2Rio
Rome2Rio je komplexní aplikace pro plánování i složitějších cest, která vám pomůže najít nejvhodnější způsob dopravy mezi dvěma místy, ať už cestujete lokálně nebo mezinárodně.

Aplikace porovnává různé dopravní možnosti, včetně autobusů, vlaků, letadel a aut. Navíc vám zobrazí ty nejrychlejší, nejlevnější a nejpohodlnější trasy.


Moovit

Moovit je další aplikace, která vám zjednoduší dopravu prostřednictvím veřejné dopravy. Dodá vám aktuální informace v reálném čase a je vhodná, jak pro pravidelné dojíždějící, tak i pro turisty na dovolené.

 

 

Nepřepočítejte se s penězi

XE Currency

Aplikace nabízí komplexní přehled o aktuálním kurzu a vývoji více než 130 měn světa. Slouží jako praktický převodník do českých korun, ať už se chystáte na cestu do zahraničí nebo si chcete jen porovnat ceny. A díky offline režimu vám bude spolehlivě fungovat i bez internetového připojení.

 

Revolut

Revolut na druhé straně nabízí výhodné směnné kurzy při platbách kartou v zahraničí, takže ušetříte na poplatcích banky. Díky přehledné aplikaci máte všechny finance pod kontrolou, ať už platíte kartou, vybíráte z bankomatu nebo posíláte peníze přátelům.

Navíc si můžete zvolit i cestovní pojištění, které vám zajistí klid na duši v případě neočekávaných událostí.

 

Konec spálených zad

UVLens

Ke spálení pokožky dojde na dovolené často pouhým mrknutím oka. Předejděte tomu s chytrou aplikací UVLens. Platfroma vám na základě místa a času doporučí, jak vysoký UV faktor na opalovacím krému zvolit a bude vám pravidelně připomínat, že máte krém reaplikovat.

 

 

Hlídač pitného režimu

Waterlogged

Dehydratace je po spálení pokožky hned druhým největším strašákem na dovolené v teplých krajích. Před ní vás ale může zachránit aplikace Waterlogged. Ta se vám stane pravou rukou při dodržování pitného režimu a připomene každou skleničku, kterou byste si měli dopřát.

 

Konverzujte jako místní

SayHi

Google Translate je všem dobře znám a jedná se o skvělého pomocníka, především pokud máte více času na rozmyšlenou. Zatímco SayHi je pokročilá jazyková aplikace, která vám usnadní mluvenou komunikaci mezi lidmi mluvícími různými jazyky.

Obzvláště užitečná je pro cestovatele, kteří potřebují rychle překládat fráze a vést jednoduché konverzace v cizích jazycích.

 

Buďte v bezpečí

 GeoSure

Nacházíte se v zemi, kde si nejste vždy jisti bezpečností dané oblasti? Pak určitě využijte aplikaci GeoSure, která poskytuje personalizovaná data a hodnocení bezpečnosti různých lokalit po celém světě.

 

bSafe

Aplikace bSafe je stejně tak ochranná, jen slouží spíše pro zvýšení bezpečnosti uživatelů. Nabízí totiž celou řadu bezpečnostních funkcí, jako je sledování GPS, tísňové upozornění nebo automatické natáčení videa při aktivaci nouzového signálu.

 

Plánujte podle počasí a s přesností

Weather Underground

Weather Underground je aplikace pro přesné a hyperlokální předpovědi počasí. Nabízí aktuální podmínky, předpověď až na 10 dní dopředu a varování před extrémním počasím. Data z 250 000 stanic zajišťují skutečně vysokou přesnost.

 

AccuWeather

AccuWeather je bezplatná aplikace s živými předpověďmi, radarem a varováním před bouřkami. A jedná se o platformu oceňovanou Světovou meteorologickou organizací za vynikající uživatelské rozhraní a přesnost předpovědí.

 

 

Najezte se jako král

 Yelp

Najít perfektní restauraci na dovolené, která potěší chuťové pohárky, nabídne příjemnou atmosféru a ponoří vás do místního koloritu, je snem každého cestovatele. Ale právě to bývá ten největší oříšek.

Využijte proto Yelp, komunitní webovou službu, která vám umožní podniky vyhledávat na mapě, dle lokality či kategorie. A navíc vám nabídne i autentické recenze od jiných zákazníků, včetně fotografií.

 

Zomato

Na obdobném principu funguje i aplikace Zomato. Ta vám poskytne rozsáhlou databázi restaurací navíc i s detailními informacemi o menu, cenové hladině, interiérech a dalších podrobnostech.

 

Nedělejte si vrásky se zavazadly

Tile

Tile je chytrý sledovací systém, který prostřednictvím malých zařízení a mobilní aplikaci usnadňuje nalezení ztracených věcí. Připnete-li si Tile ke svému zavazadlu, pomůže vám v případě ztráty zjistit jeho přesnou polohu.

 

Luggage Hero
Aplikace umožňuje cestovatelům najít a rezervovat si bezpečné a cenově dostupné úschovné místo ve více než 40 městech světa. Zavazadla stačí odevzdat v certifikovaném obchodě nebo kavárně a uzamknout je pomocí aplikace. Luggage Hero navíc zaručuje pojištění a spolupracuje pouze s prověřenými partnery.

 

 

Pořádek ve financích mezi přáteli

Settle Up

Při cestování s přáteli se pravděpodobně vždy dostanete do bodu, kdy je třeba vyrovnat vzájemně finance. S aplikací Settle Up to nikdy nebylo jednodušší. Na platformě si založíte skupinu, kam každý člen party zadá své výdaje, včetně způsobu rozdělení.

Aplikace pak automaticky vypočítá, kdo komu kolik dluží a eliminuje tak případné nepříjemné dohady a zdlouhavé nepřesné počítání. 

 

Splitwise

Splitwise je v podstatě obdobou aplikace Settle Up. Opět si poradí s vyrovnáním plateb mezi partou lidí. Ale připisuje si body navíc za to, že zvládá i složitější situace, jako opakující se platby nebo větší množství účastníků.

 

 

Připravila: Petra Sauerová